Sidor

fredag, februari 15, 2008

Norsk frånvaro

När jag gick i skolan gällde att sjukfrånvaro skulle anmälas till skolan genom att målsman ringde till skolan på morgonen. Som jag förstår gäller samma regler fortfarande i svenska skolor.

I annorlundalandet Norge däremot har man en "meldebok". I denna förklarar föräldrarna elevens frånvaro i efterhand. En lärare som saknar en elev måste alltså vänta i eventuellt flera dagar innan han/hon får reda på frånvarons orsak.

En elev kan därför skolka från skolan i flera dagar innan någon reagerar. Dessutom finns det en säkerhetsaspekt. Ingen på skolan reagerar ju om en elev blir borta på skolvägen. -Åh, Madeleine är borta idag. Hon är säkert sjuk. Vi får se i meldeboka imorgon...

1 kommentar:

Jon Erik Kristiansen sa...

Meldingsboken er å regne for en skriftlig dokumentasjon på fravær. Er elevene syk kan foreldre ringe til skolen å medele dette, men i tillegg skal det skrives i meldingsboka. Er eleven mye borte har vi både "elevbok" på skolen der vi registrerer gyldig fravær, sykdomsfravær og eventuelle fravær uten gyldighet. Det vil si fravær uten at foreldre har skrevet det i meldingsboka.

Er det tvilsomme tilfeller kopierer vi meldingene fra foreldre og beholder dem i arkivet på skolen. Dette arkivet kan foreldrene se når de selv ønsker det.
Det er blitt mer og mer viktig ettersom samfunnet har endret seg. Det er blitt mer vanlig å saksøke Kommunene pga ikke tilfredstillende opplæring. Derfor er all dokumentasjon viktig.