tisdag, maj 20, 2008

Eftersmaken


Det finns mycket i livet som är gott. En del ting är till och med förförande gott. Tyvärr är inte allt lika nyttigt. En del ting är till och med förfärligt onyttigt.

Men hur kan jag veta vad som är bra för mig? Smaksinnet hjälper iallafall inte. Det nyttiga faller oss som bekant inte alltid på läppen. Bjud vilken kinkig sexåring som helst på grönsallad om du inte tror mig.

Låt därför inte smaken vägleda dig. Kom ihåg Pringles slogan: "Once you pop you can't stop". Nej, det är eftersmaken som betyder något. Hur smakar det i munnen när påsen är tom?

Kanske jag även kan tillägga att eftersmaken är skillnaden mellan ormens äpple och trädgårdens övriga frukter. Och ibland kräver ett riktigt val att du litar på andras bittra erfarenhet.

2 kommentarer:

Makena sa...

Så sant så sant! Och den där Pringelsreklamen stämmer ju: I måndags åkte vi bil långt och hade med oss just Pringelschips. Jag var dum nog att börja äta...kunde ju inte sluta ju. Eftersmaken sa: "Du måste ta en till!" Innan jag ens tuggat klart...tyvärr upptäkte jag inte förrän efteråt att Pringels innehåller mjölk och min stackars mjölkkännsliga bebis fick ont i magen pga mitt ohämmade ätande :( Ingen god eftersmak i den bemärkelsen alltså...

Anders Lundblad sa...

Och hon såg att pringlisarna var goda att äta av och att de var en lust för ögonen...