torsdag, februari 28, 2008

Maria flippfloppar

Det är ruskigt underhållande att höra en politiker som bytt åsikt i en fråga tvingas bemöta sina egna argument från gårdagen. Maria Wetterstrand är exemplet för dagen. Som du säkert hört menar hon numera att EU är bra för miljön. Och i en radiodebatt med sin partikamrat Schlyter tvingas hon förringa den ståndpunkt som hon så sent som senaste valrörelsen själv förfäktade. Fast hon är en slug politiker och valde att tala om EU "som imperfekt och fullt av brister men ändå det bästa vi har" (fritt citerat). Exakt samma hållning som de flesta andra partier hade i senaste valrörelsen alltså.

EU-parlamentarikern Schlyter drog förstås fram demokratiargumentet - det demokratiska underskottet - men det var inget problem längre. Snarast tvärtom för här avslöjade Maria sin egentliga demokratisyn. Ty hade det inte varit för EU så skulle flera regeringar "frestas" välja en, i hennes ögon, sämre miljöpolitik. Att den icke folkvalda EU-kommissionen har en benägenhet att köra över folkvalda regeringar blev i Marias ögon därför en tillgång!

Nu hoppas jag bara att Miljöpartiet beslutar två saker på sin nästa maskrossamling: 1) Behåll utträdeskravet och 2) Behåll Maria Wetterstrand som språkrör. Oj oj vad kul det ska bli i nästa valrörelse åter höra henne försvara den politik som hon idag sågar! Jag gnuggar händerna.

Inga kommentarer: