torsdag, april 10, 2008

Olympic Game Over

Kina är en diktatur. Kina förföljer oliktänkande. OS är ett propagandavapen för pekingregeringen.

Jag skulle önska att Peking inte hade fått OS. Olympiska kommittén borde ha valt Toronto som arrangör 2008.

Men vi bör inte bojkotta spelen. Ty vilka är vi? Inte är det svenska folket. Inte är det regeringen. Inte är det aktivisterna. Nej, det är idrottskvinnorna och idrottsmännen. Det är Stefan Holm, Carolina Klüft, Therese Alshammar, Susanna Kallur, Josefin Lillhage, Jörgen Persson, Musse Mohamed, Anna Lindberg, Johan Wissman, Ragnar Skanåker

En idrottsman eller kvinna har ofta bara ett OS i sin karriär då hon står på topp. Bara en chans i sitt idrottsliv att lyckas. Ett oändligt antal träningstimmar genom hela barn- och ungdomen kulminerar med 12 sekunders häcklöpning eller ett avgörande simhopp. Fyra år tidigare var hon fortfarande på uppgång, fyra år senare nästan pensionär. Bara en chans att göra sig själv rättvisa.

Enter: välvilliga demonstranter.
-Sorry Holm. Hem till Värmland och träna. Du ska bojkotta OS ty vi har plötsligt upptäckt att det är en diktatur. Dessutom kostare det inte oss ett öre. Vi är f.ö. inte särskilt idrottsintresserade heller. Du kan väl hoppa i en tävling hemma i Torsby istället.
Nä hörni, tala för er själva. Ni kan gärna bojkotta OS. Sätt inte på TV:n när Susanna Kallur springer häckfinal. Stäng av radion när Holm hoppar höjd. Köp dyr västproducerad elektronik istället för kinesisk. Men låt för all del dessa människor få fullfölja sina drömmar.

Det politiska och kommersiella beslutet togs av IOC för flera år sedan. Game Over. Två fel gör inte ett rätt.

(Däremot tycker jag det är schysst att de har lyckats släcka elden ett par gånger.)

2 kommentarer:

Makena sa...

Jag håller med dig!

Celia sa...

Väl rutet, kusin!