Sidor

fredag, april 21, 2006

27% av svenskarna är korkade

Enligt Svt måste 27% av svenskarna vara korkade eftersom de inte köper evolutionsläran rakt upp och ner. Det är åtminstone den tes deras otroligt propagandistiska Vetenskapsmagasin driver. En (förmodar jag sosse-utnämnd) professor är t.ex. skrämd och jämför otron på evolutionen med tro på en platt jord.

Genomlid programmet här eller nöj dig med detta citat från vetenskapsmagasinets hemsida: "14 procent tror, trots vetenskapliga bevis, på att jorden och människorna är skapat av Gud." Jag kommer osökt att tänka på kamrat, och tillika kosmonaut, Gagarin som inte hittade någon gud där han for fram i sin raket. (Fast det sistnämnda är kanske en myt. Se här och här.)

Läs gärna riksdagsmannen Per Landgrens kommentar.

PS Jag är själv en av de naiva, antiintellektuella, obelästa, medeltida, bakåtsträvande svenskarna. Dum i huvet enligt statstelevisionen. Men låt mig i blygsamt självförsvar säga så här: det var inte naturklassens nötter som ifrågasatte biologijörgens dogmer på saligt 80-tal.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Artikeln drog förhastade slutsatser!
Att tro att Gud skapat universum, är INTE samma sak som att inte köpa evolutionsläran!

Tror att EVOLUTIONEN ÄR SKAPAD AV GUD, precis som naturlagarna, kosmiska konstanterna etc.
Evolutionen är ett verktyg Gud använder för att kontinuerligt skapa världen, hela tiden.

Anders Lundblad sa...

Ja, det är förstås möjligt att kombinera tro på evolution med tro på en skapare. Men det blir väl problematiskt iförhållande till teologin runt syndafallet och försoningen? Är inte människan en unik skapelse till Guds avbild, skild från djuren? Är djur också andliga varelser i behov av förlåtelse, försoning?

Eller tror du på en evolution där Gud vid en given tidpunkt ingrep och blåste in sin ande i den förste homo sapiens? Typ som i "2001 a space odyssey..."