Sidor

fredag, mars 03, 2006

Varför kristen?

Varför ska en människa bli en kristen?

Ett vanligt svar är detta: Du bör bli en kristen helt enkelt för att det är sant. Gud har skapat världen. Det finns en evighet. Du är moraliskt ansvarig för dina handlingar inför din Skapare och du behöver en frälsare. Och frälsarens namn är Jesus.

Och visst är detta sant men det är inte skälet till att bli en kristen. Kanske du också har blivit "evangeliserad" med sådana argument. Det uppenbara försvaret är givetvis ett rop på bevis. Om det är sant, varför kan inte Gud skriva ett budskap på väggen? Om det är sant, varför kan inte Jesus visa sig för mig?

Och visst skulle Gud kunna ge dig bevis men det är inte det Han är ute efter. Gud har inget behov av att du ska erkänna att Han har rätt. Han har inte dåligt självförtroende. Jesus är inte ute efter bekräftelse.

Att bli en kristen handlar om att välja ett vänskapsförhållande med Jesus. Alla som mötte Jesus på Bibelns tid blev inte Hans vänner. Det var inte alla som tyckte om Honom. Därför om du inte tycker om Jesus och det Han står för kommer du heller inte att bli en kristen. Men när du möter Jesus och lär känna Honom kommer antagligen också du, som så många andra före dig, att smälta och med glädje lämna dina nät och vandra vidare med Honom.

Att vandra genom livet med Jesus är fantastiskt. Jesus har vunnit över döden. När du håller hans hand är du trygg och fri i dåtid, nutid och framtid.

Kanske den allra största erfarenheten är denna: Jesus är den store Förlåtaren. Han har makt och rätt att förlåta dig och Han ger sin förlåtelse villigt. Bibeln säger att Gud är trofast och rättfärdig så att Han förlåter dig alla dina synder. Du behöver inte bättra dig först, bevisa att du har förändrats eller ta dig i kragen. När du ber Jesus om förlåtelse - för vad det än är du har gjort i ditt liv - så förlåter Han dig. Tro det och gör det nu - från det ögonblicket är allt det gamla borta och kastat i glömskans hav.

2 kommentarer:

Bloggblad sa...

Bloggblad! Du är den förste jag stött på med samma ordlek sen jag började blogga i somras. Jag heter också nåt på "-blad".

Anders Lundblad sa...

Bloggblad: Great minds think alike, huh? Trevlig blogg du har btw.